• Александра Карађорђевића бр. 2, Хан Пијесак 71360

  • +387 57 555 300

  • nbibhp@teol.net

Представљена збирка пјесама Стојанке Косорић- Николић

25 феб Новости

Чувајући успомену на пјесника Станоја Голића, Библиотека организује књижевне вечери „Бисерје на длану“, на којим промовише завичајне писце.

У Читаоници Народне библиотеке, 24.2.2020. године представљена је прва збирка пјесама „Разговор са душом“, Стојанке Косорић-Николић.
О књизи су говорили књижевник Аћим Тодоровић, Озренка Ђурић Радуловић, директорица библиотеке и ауторка.
Стојанка Косорић- Николић рођена је у Кусачама. У Хан Пијеску је завршила гимназију а Пољопривредни факултет у Сарајеву. Данас живи и ради у Власеници.

„…Човек је огледало неба на земљи, његов живот је незамислив без љубави, без Бога, без породице, природе и снова. Све оно што нам се чини као-подразумевано, заправо је неопходно, далеко више изнад материјалног и пролазног. Песници, као Божији гласници увек сликају оно духовно, све те вредности, величају, узвисују и с личног преносе на општи план. Једна од тих лирских гласова је и песникиња Стојанка Косорић-Николић, која у својој књизи песама Разговор са душом управо узвисује све ове вредносрти, неизмерно благосиљајући Богу на свему дарованом…“, пише рецезент ове књиге, Невена Милосављевић, професор српске књижевности и језика.