• Александра Карађорђевића бр. 2, Хан Пијесак 71360

  • +387 57 555 300

  • nbibhp@teol.net

Почели су једанаести „Чучкови књижевни сусрети“

29 мар Новости . Чучкови књижевни сусрети

Први дан сусрета посвећен је дјеци, тим поводом је у Центру за омладину и спорт одржана приредба „Бранкова клупа“, ученика Основне школе „Милан Илић- Чича Шумадијски“. Госте је поздравио директор школе Драги Наранчић и Озренка Ђурић Радуловић, директорица Библиотеке. Публика је уживала у програму, који је припремила литерарна, ритмичка и драмска секција, хор те Културно умјетничко друштво „Св. Пантелејмон“.

Специјални гост приредбе био је млади пјесник Ђорђе Ковачевић, ученик првог разреда гимназије из Сокоца. Ђорђе Ковачевић је објавио збирку пјесама „У загрљају живота“.

Добитник је прве награде у Бањалуци на литерарном конкурсу “Прва учитељица у БиХ – Стака Скендерова”, награђен је за најљепшу строфу на “Дринским вечерима дјечије поезије” у Горажду. Добио је трећу награду за литерарни рад “Живот и дјело Николе Тесле” на конкурску Педагошког завода и Савеза иноватора Републике Српске. Два пута је награђиван за поезију на литерарном конкурсу “Светосавље” и на конкурсу Црвеног крста Српске , “Снага хуманости”. Освојио је прву награду за најбољу еколошку причу на конкурсу Факултета за екологију, Независног универзитета Бањалука.

Библиотека је наградила ученике за најбоље литерарне радове:
Дејана Дука, Милица Косорић и Мирослав Рубеж.

За најбоље цртеже награђени су ученици:
Милош Лучић, Сара Голић и Павле Алексић.

Централна манифестација биће одржана сутра 30. марта.