• Александра Карађорђевића бр. 2, Хан Пијесак 71360

  • +387 57 555 300

  • nbibhp@teol.net

Одржани су десети “Чучкови књижевни сусрети”

24 мар Новости . Чучкови књижевни сусрети

Током претходног викенда, 23. и 24.03.2018. године у сали Дома културе у Хан Пијеску одржани су “Чучкови књижевни сусрети”. Током дводневног програма, који је почео представом за дјецу, ученика ОШ “Милан Илић Чича Шумадијски” Хан Пијесак, у петак одржано је “Чучково књижевно вече”, на којем је поред досадашњих добитника “Чучкове књижевне награде”, наступио “Културни центар”, рок бенд са Пала. Током вечери су се смјењивали стихови и ријечи Николе Теофиловића, Мила Лисице, Весне Ђукановић и музика “Културног центра” уз обраћање Желимира Вукашиновића, пјевача “Културног центра”.

Већ традиционално суботом је положено цвијеће на гроб пјесника Бранка Чучка, а потом у сали библиотеке одржана промоција петог тома сабраних Дјела Бранка Чучка “Слово о Чучку – библиографија”. О књизи су говорили доц.др. Радославка Сударушић, доц.др Жељка Пржуљ и доц. др. Владан Бартула са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

У вечери 24.03. у 18 часова одржана је централна манифестација “Чучково вече” на којој је додјељена награда добитнику “Чучкове књиге” за 2017. годину Алекси Јанковићу, пјеснику из Бања Луке. Слово о Чучку је говорила Жељка Пржуљ, а Бесједу је говорио Анђелко Анушић.
У дијелу књижевници говоре приустним, у готово препуној сали, су се обратили Рајко Лукач, Данило Јокановић, Боро Капетановић, Слободан Лепир и Милутин Савчић. Поред стихова и ријечи о књижевности вече су обогатили пјевачком соло тачком Дејана Хршум, те Данијела Газдић, магистар хармонике, изводећи класичну музику.