• Александра Карађорђевића бр. 2, Хан Пијесак 71360

  • +387 57 555 300

  • nbibhp@teol.net

Одржана промоција књиге “Дошло ми из душе”

14 јун Новости

14.6.2023.

Синоћ је одржана промоција књиге “Дошло ми из душе” Ковиљке Гавриловић.

Ковиљка Гавриловић, рођена је 19. октобра 1959. године у Сарајеву. Удата је, има двије  кћерке и четворо слатких унучића. Од 1992. године живи са породицом на Палама. Шеснаест година прије одласка у пензију, 2020 године, радила је у Граве осигурању. Ковиљка воли да пише, воли све добре људе и путовања.

Издавачка кућа, Књижевна омладина Србије у Београду, 2021. године је објавила Ковиљкину прву збирку прича ,,Сокаком до успомена’’, за коју је добила књижевну награду ,,Пегаз“. Прошле године  објављује и Ковиљкину другу збирку прича „Дошло ми из душе“ .

Главни и одговорни уредник  Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски која каже:

 «Позадина свих Ковиљкиних прича има једну дубоку коренитост која се огледа у чињеници да се Ковиљка кроз животе и судбине својих јунака, на посредан начин пита: има ли у сваком човеку способности да препозна нечије туге, радости, бриге, срећу, да осети нечију сузу, иако још није канула и склизнула низ лице? Има ли сваки човек способности да осети када је прави тренутак да наслони руку на туђу руку или раме, и да својим додиром пренесе импулс из душе и да подршку човеку који је тренутно у силазној фази живота? Има ли у човеку способности да препозна своју грешку када је случајно или намерно повредио некога, и само једном топлом речју може, као гумицом, избрисати нелагодност која је постала камен спотицања? Колико способности треба да има човек да би оправдао назив Човек? И зашто често заборављамо чињеницу да је пут живота прекрасан”?

Професор Жељко Стојановић у рецензији за књигу „Дошло ми из душе“ је написао:

“Ковитлац емоција, сузне очи, стезање грла, затим прасак смијеха кроз сузе, искуствене,  народне мудрости када се с песницом живота у плексусу мисионарски усправљаш како би што спремније дочекао да те запљусне радост живота или, како Кова пише, не заљубљеност него љубав -у даху читају ову књигу, рекао бих оставштину Ковине посебне душе”.

Књижевно вече су употпуниле  даровите ученице ОШ “Милан Илић-Чича Шумадијски”, Сара Голић и Милица Косорић.