• Александра Карађорђевића бр. 2, Хан Пијесак 71360

  • +387 57 555 300

  • nbibhp@teol.net

Чучково вече 2016. године

12 мар Новости . Чучкови књижевни сусрети

На осмим Чучковим књижевним сусретима централну бесједу говорио је  Желидраг Никчевић, књижевник и  књижевни критичар а слово о Чучку рекао је  пјесник и уредник издавачке куће Октоих из Подгорице, Радомир Уљаревић.
Пјесникиња  Бранка Касаловић  у име  жирија за додјелу награде „Чучкова књига“ саопштила је Одлуку  жирија о лауреату, потом је уследио најсвечанији дио програма.
Начелник општине, господин Љубивоје Шупић у име општине Хан Пијесак, покровитеља манифестације, уручио је добитнику новчани износ награде  а госпођа Озренка Ђурић Радуловић, директорица библиотеке предала је повељу и плакету „Чучкова књига“ Милу Лисици уз честитку:
„Вјерујем да је награда дошла у праве руке, желим да ваше име још дуго свијетли на  пјесничком небу, да стварате са надахнућем. Желим да ова манифестација и награда живе дуго и  постану традиција српског литерарног стваралаштва на овом простору. Честитам Вам у име Народне библиотеке, као и у своје лично име“.
На пјесничким сусретима  чули смо стихове: Бранке Касаловић, Александре Чворовић, Недељка Зеленовића, Радомира Уљаревића  и Аћима Тодоровића.
У музичком дијелу програма учествовале су  Јована Ђурић и  Наташа Бјелица  под вођством професорице музике Иване Церовић.
Цјеловечерњи програм водио је глумац Народног позоришта Бања Лука,  Жељко Еркић.